Back to All Events

[MARIA HUILT]


  • Stokvishallen 58 Belcrumweg Breda, NB, 4815 HA Netherlands (map)
Vanitas-8.jpg

Vooral in Zuid-Europese landen kunnen we ze nog zien. De oude in het zwart geklede vrouwen die in de kerk hun zorgen, verdriet en gemis voorleggen aan Maria. Hierdoor voelen ze zich niet meer alleen, ze voelen zich gesterkt en begrepen.

Door de voortschrijdende wetenschap, technologie en de consumptiemaatschappij is de godsdienst grotendeels verloren gegaan. Een groot deel van de moderne mens voelt zich ongemakkelijk op een plek van verering, niet meer gesteund. We kunnen het verlies van deze functie zien als een groot gemis. Waar vinden nu de eenzamen en veronachtzaamden hun troost? Hoe vullen we nu de leegte die ontstaan is door het verlies van Maria?

Het is alsof we de weerspiegeling hiervan terug is te zien in de teloorgang van kerkelijke devotionalia. Het is alsof het meedogende hart van Maria niet meer wordt gevoeld en gezien. Maria is ontluisterd en zij huilt.

Deze expositie is deel van de overzichtstentoonstelling [GENIOUS] van Witte Rook.
Meer info vind je hier: https://witterook.nu/agenda/insert-genious-exhibition-title-here/

De expositie opening is op 22 november om 19:30 en zal te bezoeken zijn op 23 en 24 November van 13:00 tot 17:00

Ook zal ik op zondag 24 november een praatje houden over het werk.

Bent u benieuwd maar niet in de gelegenheid om te komen, dan is er op mijn website een deel van de expositie te zien. Na 24 november zal de gehele tentoonstelling te zien zijn op;
https://www.egbertjonkers.com/maria-huilt

Ook zal er na afloop een digitaal overzicht zijn.

Earlier Event: July 28
Artroute Open Stal